Lupescun perhe muuttaa. Nukkekodin rakentamista, yleistä minituunailua, outoja askarteluja ja synkeähköä eleganssia.
The family of Lupescu is moving out. Dollhouse building, general miniature working, creepy crafting, and eerie elegance.

perjantai 23. tammikuuta 2015

Savupiipun viimeistelyä - Finishing up the chimney

Kun aikaisemmin esittelemäni, munakennomassasta rakennettu piippu viimein kuivui, hioin pinnan kevyesti santapaperilla, ja aloitin maalaamisen.

After the egg-pulped chimney dried up well, I gently smoothed the surface with sand-paper, and started painting it.

Harkitsin harmaata ja okraa pintaväriä, mutta klassinen "luonnontiili" vei voiton :)

I toughed of gray and somewhat of an okra-shade chimney, but the classic "au naturel" -brick was the winner after all :)

Piipun maalasin siis silkkiväreillä ja akryyleilla. Tiilenpunainen värisävy on talon maalauksesta ylijääneistä maalitilkoista sekoitettu, uniikki miksaus.

I painted the chimney with silk-colors and acrylic-paints. The bricky-red shade is an unique mixture of left-over paints from the dollhouse-painting-project.

Tästä viimeisestä piippukuvasta tulee aina ihan musta ;D
Ehkä vähän vielä sammalta tuonne tiilenväleihin..

This last photo is just always too dark ;D
Maybe I'll add some moss on the brick cracks there..

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hih, hih, onpas rakastettava piippu! Hienosti kuivunut massa, itse olisin epäröinyt laittaa se suoraan pintaan ja antaa kuivua, olisin arvellut sen halkeilevan - mikä sekään ei varmaan olisi ollut paha..
On hieno!

Wednesday kirjoitti...

Kuten aikaisemmassa postauksessa näkyy, sivelin päällystettävän pinnan ennen massailun aloittamista erikeeperillä, joka auttaa massaa pysymään paikoillaa, ja ottamaan paremmin kiinni alustaansa.

Munakennomassa on huokoista ja pehmeää, eikä kovetu niin nopeasti että kerkeäisi halkeilla. Jos kävisi niin että massapinta halkeilisi, halkeamat voi aina tilkitä tasaiseksi uudella massalla.
Lisäksi massapintaa voi kuivumusen aikana myös painella tasaisemmaksi, jos se meinaa esim. kupruilla.